Второто издание на фестивала за дигитални идеи и иновации SHAPESHIFT Talks

...
Второто издание на фестивала за дигитални идеи и иновации SHAPESHIFT Talks
Коментари Харесай

Фестивал за дигитални иновации започва в София

Второто издание на фестивала за цифрови хрумвания и иновации SHAPESHIFT Talks стартира през днешния ден в София. Това е поредица от събития, които събират експерти от сферата на изкуството и технологиите в опит да обяснят взаимовръзката сред индивида и цифровата среда.

За събитието разказват Мария Тодорова, която е уредник и автор на концепцията на фестивала и Робърт Шунев – живописен шеф и дизайнер на Mettaverse. 

Събитието е второ от поредност от четири фестивала за цифрови хрумвания и нововъведения. Първото беше през юли 2022 година, в границите на което интернационалният актьор Ели Жотева, основана в Лос Анджелис, сътвори цифров стенна живопис във Варна, който в аналогов тип наподобява по един метод, а с добавена действителност пресъздава спомагателни идея и послания. Останалите две издания са през април и юни, като последното ще съставлява тридневно събитие с многообразие от панели, тематики, филми, демонстрации и празненства, и посетител – интернационална звезда в региона на нововъведенията и технологиите.

Основен участник в поредицата от представители, които ще дадат своя взор върху разнообразни сфери на цифровото и ще споделят най-смелите си и въодушевени хрумвания и решения, е Божидар Божанов, някогашен министър на електронното ръководство в кабинета на Кирил Петков, народен представител в 47 и 48 Народно заседание, и създател на компания за сигурност на данните – главното предизвикателство пред още по-бързото развиване на технологиите.

Вижте изявлението във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР